Кличко перевірив, як облаштовують новий сквер поблизу станції метро «Героїв Дніпра»

Фото

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як наводять лад у районах столиці, а також оглянув, як тривають роботи з облаштування нового скверу поблизу станції метро “Героїв Дніпра” в Оболонському районі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Мер Києва перевірив, як тривають роботи на локації поблизу станції метро “Героїв Дніпра” в Оболонському районі. Департамент міського благоустрою нещодавно демонтував там 66 МАФів. Сьогодні на їхньому місці будують новий сквер з гарною і зручною інфраструктурою”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема на території скверу буде встановлена пергола, висадять сакури, дерева з ажурною кроною. Ввечері на головній алеї дерева будуть підсвічені.

Зручним це місце буде і для маломобільних верств населення.

Кличко перевірив, як облаштовують новий сквер поблизу станції метро «Героїв Дніпра» / Фото: КМДА

За словами Кличка, “це системна робота міста, коли розчищаються та облаштовуються входи і виходи до станцій метрополітену”.

“Адже підземні станції метрополітену є укриттями під час повітряних тривог. І важливо, щоб шляхи до них були вільними та безпечними”, – зауважив мер Києва.

Кличко нагадав, що вже облаштовані зелені території на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро “Політехнічний інститут” та на вулиці Вишгородській – теж на місцях, де демонтували МАФи.

Читайте також: У Києві біля станції метро «Шулявська» демонтували близько 30 МАФів

Також активно тривають роботи зі створення гарного громадського простору з озелененням біля станції метро “Шулявська”.

Крім того, Кличко перевірив кілька локацій у Подільському районі.

За його словами, “столична влада продовжує контролювати, як наводять лад у місті. Навіть в умовах війни ми дбаємо про благоустрій столиці та комфорт її жителів".

"Сьогодні ми інспектуємо Подільський район. Особливу увагу звертаємо на виявлені звалища, занедбані захаращені території", - зазначив Кличко.

"Кожен голова району та керівники профільних служб відповідають за санітарний стан у районі і не повинні допускати утворення антисанітарії. Незалежно від того, хто балансоутримувач – приватна чи комунальна структура. Керівництво району має зобовʼязати їх виконати свою роботу”, – наголосив Кличко.

Читайте також: Кличко запросив американських бізнесменів до відбудови Києва

Він підкреслив, що "столична влада через інспекторів з благоустрою системно перевірятиме та контролюватиме виконання цих завдань. На кожного, хто ігноруватиме виконання свої обов’язків, чекатиме відповідальність, зокрема штраф".

Як повідомляв Укрінформ, Кличко показав, як виглядатиме створювана у столиці рекреаційна зона, яка зʼєднає парк “Наталка”, набережну та острів Оболонський.