«Київського терориста», який погрожував підірвати «Леонардо», знову відправили до психлікарні

На примусове лікування відправили громадянина Узбекистану, який погрожував підірвати банк у центрі Києва.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 33-річного громадянина Узбекистану, який 3 серпня 2020 року погрожував вибухом у приміщенні банку у центрі Києва”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Справа «луцького терориста» пішла до суду

Зазначається, що за результатами досудового розслідування та судового розгляду установлено факт скоєння зазначеною особою суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 258 ККУ (терористичний акт).

Читайте також: Суд відправив «київського терориста» до психіатричної лікарні

Однак, згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками лікарів, наразі стан чоловіка не змінився.

Читайте також: Спецоперація у БЦ "Леонардо": інтерв’ю у "терориста" брала керівниця столичної поліції діалогу

Враховуючи викладене, до суду було внесено клопотання про застосування відносно іноземця примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. Це клопотання суд задовольнив.

Як повідомлялося, у понеділок, 3 серпня минулого року, о 12-й годині чоловік захопив у центрі Києва відділення банку в бізнес-центрі "Леонардо" й погрожував підірвати бомбу. У нього в заручниках була керівниця відділення банку, решта співробітників змогли покинути будівлю. За даними правоохоронців, зловмисником є громадянин Узбекистану. Близько 15-ї години правоохоронці затримали "столичного терориста". Ніхто не постраждав.

Щодо цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".