Прокуратура Києва зреагувала на візит Денісової до Лук'янівського СІЗО

Після відвідин омбудсменом Людмилою Денісовою Лук'янівського СІЗО столична прокуратура проведе службове розслідування щодо недотримання заходів протидії коронавірусу.

Про це у Facebook повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець

«За результатом сьогоднішнього візиту омбудсмена Людмили Денісової в ДУ «Київський слідчий ізолятор» прокуратура міста Києва ініціювала проведення службового розслідування щодо виявлених фактів недотримання службовими особами установи санітарних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширенню коронавірусу», - йдеться у повідомленні.

Максимець зазначила, що лише тиждень тому за участі представника прокуратури, київської міської медичної служби та адміністрації СІЗО була проведена екстрена нарада щодо готовності установи до протидії поширенню коронавірусу.

Читайте також: У колоніях та СІЗО коронавірусу не виявили - Мін'юст

Також був проведений моніторинг смертності засуджених та осіб, узятих під варту, які перебували в СІЗО з початку року.  Жодного випадку смерті ув’язненого, яка була б пов’язана з гострою респіраторною хворобою, за цей час в установі не трапилося.

«Протиепідемічними заходами передбачено щоденна дезінфекція та наскрізне провітрювання житлових та господарських приміщень СІЗО, температурний скринінг персоналу та ув’язнених тощо. У ході службового розслідування буде перевірено стан дотримання цих та інших протиепідемічних заходів у Київському СІЗО», - додала Максимець.

Читайте також: Протидія коронавірусу: Денісова перевірила Лук'янівське СІЗО

Як повідомлялося, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала Лук'янівське СІЗО.

За результатами моніторингового візиту встановлено невиконання Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом.

Омбудсмен зазначила, що надала рекомендації керівництву пенітенціарної установи для виправлення ситуації та убезпечення працівників і в'язнів від поширення коронавірусної інфекції.