У Києві хочуть створити тренувальний центр собак-терапевтів

Міністерство у справах ветеранів підтримує проекти з розвитку зоотерапії в рамках реабілітації військових.

Про це повідомляє прес-служба міністерства у Facebook.

"Міністерство у справах ветеранів та особисто міністр Ірина Фріз підтримують проекти пов’язані з розвитком зоотерапії, зокрема терапії за допомогою собак", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважили, що один з таких проектів – створення спеціального центру для тренування та підготовки собак-терапевтів - розміщений на сайті і виставлений на голосування громади.

"В разі, якщо до кінця тижня буде набрана необхідна кількість голосів – коштом столичного бюджету проект буде профінансовано. І в Києві з’явиться центр з підготовки собак-терапевтів, де зокрема проводитимуть підготовку власних собак ветеранів, спеціально для них. На даний час в Україні вже є досвід підготовки та використання собак-каністерапевтів", - відмітили у Мінветеранів.

Читайте також: У Харкові відбувся найбільший парад родин захисників України

У відомстві зазначили, що подібна терапія є водночас психологічною та фізичною підтримкою тих, у кого спостерігається пригнічений, депресивний стан, посттравматичний стресовий розлад.

У Мінветеранів також зауважили, що у Верховній Раді вже зареєстровано проект Закону "Про терапію за допомогою тварин (зоотерапія)", який має на меті "сприяти розвитку цього напрямку та появі необхідних центрів та майданчиків для тренування тварин".