На Софійській площі - альтернативна акція "Український безсмертний полк"

На Софійській площі Києва проходить альтернативна акція "Український безсмертний полк" для вшанування пам’яті ветеранів усіх війн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акцію організовано Радикальною партією. У ній беруть участь близько 200 осіб, зокрема, батьки та вдови загиблих на Донбасі. Вони несуть у руках портрети своїх рідних.

Очолив колону учасників акції голова Радикальної партії Олег Ляшко, який тримав в руках фотографію свого 23-річного загиблого земляка з Чернігівщини, Івана Євдокименка, у якого був позивний «Ляшко».

Читайте також: У Києві розпочалася хода "Безсмертного полку"

Як уже повідомлялося, в Україні 9 травня відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

У цей день відбуваються урочистості в столиці та інших містах України.

Як відомо, зранку четверга біля метро "Арсенальна" зібралися близько 2-х тисяч учасників акції "Безсмертного полку", при заявленій кількості 5 тисяч осіб. Організатори акції заявили про намір провести "альтернативну ходу" під назвою "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".

Минулого року участь в аналогічній акції взяли 2 тис. осіб. Акцію "Безсмертний полк" засновано в Росії, її активно підтримує Кремль.