Пам'ятну дошку загиблим під Радою бійцям Нацгвардії відкрили у Києві

Фото

У Києві відкрили пам'ятну дошку 4 бійцям Нацгвардії, які загинули внаслідок сутичок під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у відкритті пам'ятної дошки взяли голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, родичі та близькі загиблих.

Були також присутні й бійці Нацгвардії, співробітники поліції.

Меморіальну дошку освятив голова Синодального управління військового духовенства УПЦ КП митрополит Іоанн.

Пам'ятну дошку загиблим під Радою бійцям Нацгвардії відкрили у Києві / Фото Даніїл Шамкін, Укрінформ

Парубій під час виступу наголосив, що 4 нацгвардійців трагічно загинули, виконуючи свій службовий обов'язок, і "їхня жертва нагадує про завдання, які стоять перед державою і Нацгвардією".

Спікер зауважив, що така трагічна подія показує важливість захисту країни не лише на сході, і пообіцяв зробити все, щоб не допустити повторення "таких дій під стінами Верховної Ради".

Після освячення пам'ятної дошки присутні поклали квіти до неї під пісню "Плине кача".

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради виникли сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Активісти штурмували Раду. Вибухнула бойова граната. Загинули четверо бійців Нацгвардії. Постраждали 157 людей.

Читайте також: Бійня під Радою: суд знову відклали через неявку частини обвинувачених

Силовики заявляли, що мітинг під Радою 31 серпня організували, зокрема, ВО "Свобода", Радикальна партія, з метою не допустити прийняття згаданого законопроекту.

Генпрокуратура торік затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Серед обвинувачених у справі екс-міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка, голова Київської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Сабій, член ВО "Свобода" Ігор Сосна, член партії "Свобода" Сергій Бойко, Юрій Сиротюк.