КМДА запевняє, що демонтаж кіосків на «Лісовій» - законний

Демонтаж частини торговельних рядів біля метро «Лісова» відбувався силами виконавчої служби Деснянського району і жодний структурний підрозділ міськдержадміністрації не брав у цьому участі. 

За попередньою інформацією, демонтаж відбувся відповідно до виконавчого провадження рішення районного суду, повідомляє прес-служба КМДА. 

«Жодний структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації: ані Департамент міського благоустрою, ані КП «Київблагоустрій» - участі у цьому демонтажі не брав. Ситуація із даною територією викликала велику колізію: земельна ділянка, на якій розташовані незаконні тимчасові споруди, знаходилась в оренді і, відповідно, орендар сплачував кошти за її оренду. Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів. Суд, у свою чергу, видав рішення про демонтаж тимчасових споруд, який і відбувся сьогодні», – прокоментував перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

Читайте також: Знесення МАФів біля «Лісової»: поліція затримала 6 осіб і будівельну техніку

Крім того, за інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням. У 2004 році територія була надана для будівництва торговельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, слідчим відділом Деснянського управління поліції Києва розпочато кримінальне провадження за фактом самовільних робіт на столичному ринку біля метро «Лісова». 

Правоохоронці встановили, що на вулиці Кіото група громадян за допомогою тракторів та екскаватора намагалась демонтувати огорожу та будівлі малої архітектурної форми (МАФ), у яких здійснювалась підприємницька діяльність. 

Повідомляється, що наряди патрульної поліції та співробітники Деснянського управління поліції локалізували групу активних громадян та запобігли зіткненню із особами, які здійснювали охорону території ринку. Під час припинення несанкціонованих дій групи громадян за різні правопорушення було затримано 6 осіб, яких доправили до Деснянського управління поліції, а з місця події вилучено 4 одиниці важкої будівельної техніки та різні предмети, які в подальшому матимуть значення речових доказів.