Знесення МАФів біля «Лісової»: поліція затримала 6 осіб і будівельну техніку

Знесення МАФів біля «Лісової»: поліція затримала 6 осіб і будівельну техніку

Відео
Укрінформ
Слідчим відділом Деснянського управління поліції Києва розпочато кримінальне провадження за фактом самовільних робіт на столичному ринку біля метро «Лісова».

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва. 

Зазначається, що до чергової частини Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці зібралось близько 100 осіб, які вирушили у напрямку станції метро "Лісова". 

Правоохоронці встановили, що на вулиці Кіото група громадян за допомогою тракторів та екскаватора намагалась демонтувати огорожу та будівлі малої архітектурної форми (МАФ), у яких здійснювалась підприємницька діяльність. 

Читайте також: У Києві запрацювали нові майданчики в рамках проекту "Чесне паркування"

За даними поліції, невідомі пошкодили огорожу та чотири будівлі МАФів.

Повідомляється, що наряди патрульної поліції та співробітники Деснянського управління поліції локалізували групу активних громадян та запобігли зіткненню із особами, які здійснювали охорону території ринку. 

«На цей час сторона, яка здійснювала демонтаж торгових точок, не надала поліції жодних дозвільних документів. У ході огляду місць події працівники Деснянського УП задокументували факти вчинення крадіжок чужого майна. Внаслідок пошкодження однієї торгової точки підприємець виявила зникнення кількох сумок, які згодом поліцейські знайшли та повернули власниці. Друга заява надійшла від чоловіка, у якого з пошкодженого кіоску викрали ноутбук», - сказано в повідомленні.

Відділ комунікації поліції Києва інформує, що на цей час встановлюється  кількість потерпілих та вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У поліції також повідомляють, що під час припинення несанкціонованих дій групи громадян за різні правопорушення було затримано 6 осіб, яких доправили до Деснянського управління поліції, а з місця події вилучено 4 одиниці важкої будівельної техніки та різні предмети, які в подальшому матимуть значення речових доказів. 

Також зазначається, що під час вказаних подій небезпечні пристрої та заборонені предмети ніким із учасників події не використовувались, ніхто не постраждав і за медичною допомогою не звертався.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 356 (Самоправство) та ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо накладання арешту на вилучену техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-