На Миколаївщині запрацював перший мобільний аптечний пункт

Фото

На Миколаївщині запрацював перший мобільний аптечний пункт, який обслуговуватиме п'ять населених пунктів області.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"1 березня, відбулось відкриття першого в Миколаївській області маршруту мобільного аптечного пункту підприємства Миколаївської обласної організації товариства Червоного Хреста України «Шпиталь Українського Червоного Хреста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на першому етапі робота мобільного аптечного пункту орієнтована на п'ять сіл області, в яких відсутні стаціонарні аптечні заклади. Два з них пережили окупацію у 2022 році.

Завдяки мобільному аптечному пункту мешканці сіл матимуть доступ в тому числі до лікарських засобів за програмою «Доступні ліки». Започаткований соціальний проєкт матиме подальше розширення.

«Впровадження мобільних аптечних пунктів для сільської місцевості є важливою ініціативою уряду», - зазначив заступник голови ОВА Юрій Гранатуров.

Читайте також: МОЗ планує поширити проєкт мобільних аптечних пунктів на всі області

Також, за його словами, на базі ПКВО «Фармація» проводиться залучення фельдшерсько-акушерських пунктів області до відпуску ліків у сільській місцевості, надалі очікується долучення потужностей АТ «Укрпошта» до доставки ліків у сільську місцевість.

Як повідомляв Укрінформ, опрацьовується також можливість запуску мобільних аптек в Сумській та Чернігівській областях.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація