Ляшко анонсував запуск мобільних аптечних пунктів на Миколаївщині, Сумщині та Чернігівщині

Ляшко анонсував запуск мобільних аптечних пунктів на Миколаївщині, Сумщині та Чернігівщині

Укрінформ
Найближчим часом мобільний аптечний пункт запрацює в Миколаївській області, також опрацьовується можливість запуску мобільних аптек в Сумській та Чернігівській областях.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Найближчим часом у Миколаївській області на маршрут виходить мобільний аптечний пункт. Зараз ми у Сумській та Чернігівській областях пропрацьовуємо маршрут, де може їздити мобільний аптечний пункт. І там ми у співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги плануємо запустити такий мобільний аптечний пункт, поки його не підхопить якийсь субʼєкт господарювання. Але наше завдання покрити всю Україну повністю мобільними аптечними пунктами, щоб в кожному селі був доступ до програми "Доступні ліки"», - сказав Ляшко.

Зараз, за його словами, у Харківській області в маршрут мобільного аптечного пункту входить вже 111 населених пунктів, в Черкаській області - 734 населених пункти.

Мобільні аптечні пункти відпускають як безрецептурні, так і рецептурні лікарські засоби, у тому числі за програмою «Доступні ліки» за електронним рецептом.

Читайте також: МОЗ планує поширити проєкт мобільних аптечних пунктів на всі області

Як повідомляв Укрінформ, пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розпочне свою роботу на деокупованих і прифронтових територіях Донеччині та в окремих прикордонних районах Сумщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-