На Харківщині курсуватиме ще одна мобільна аптека

За два тижні на Харківщині почне курсувати ще одна мобільна аптека.

Про це повідомила на брифінгу директорка із маркетингу мережі “9-1-1” Юлія Клименюк, передає кореспондент Укрінформу.

“За перші тижні роботи у січні мобільна аптека змогла відпустити 405 електронних рецептів. Зараз уже набагато більше. І ми розширюємо цей проєкт. Приблизно за два тижні буде ще одна мобільна аптека, яка буде виїжджати та доставляти ліки на території Харківської області”, - сказала Клименюк.

Представниця мережі зауважила, що є запити з Херсонської та Львівської областей на організацію там роботи мобільної аптеки.

Клименюк зауважила, що галузь має проблему з кадрами, оскільки багато фармацевтів через війну виїхали за кордон.

На деокупованих територіях співробітники аптек зіткнулися не лише з руйнуваннями та розграбуванням об’єктів, але і з замінуваннями.

“Крім того, що приїздиш і не розумієш - є що поновлювати чи ні, ти ще бачиш розтяжку або “Пелюстку” - так було в Ізюмі, наприклад. Ми працювали з ДСНС. У деяких наших аптеках були організовані шпиталі окупантів. У Вовчанськ після звільнення фармацевти приїздили у бронежилетах і касках на човнах, бо міст зруйнований”, - зазначила Клименюк.

Читайте також: У МОЗ кажуть, що 89% сіл не мають стаціонарних аптек

Вона зауважила, що аптеки продовжують працювати в Куп’янському районі, зокрема в Ківшарівці, Куп’янську-Вузловому, в Харківському районі - Липцях, Циркунах, населених пунктах, які зазнають російських ударів.

Як повідомлялося, 18 січня на Харківщині почала працювати мобільна аптека. Автомобіль має генератор, старлінк, холодильне обладнання. Аптека відпускає як лікарські засоби за рецептом, так і безрецептурні. Маршрут включає 80 населених пунктів - це села та селища, де немає стаціонарних аптечних пунктів.