Охматдит відзначає 130 років із дня відкриття

Фото

Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» у четвер, 1 лютого, святкує свій 130-й день народження.

Як передає Укрінформ, про це колектив лікарні повідомив у Фейсбуці.

«Лікарня відзначає 130 років з моменту свого відкриття. Ми не знаємо, багато це чи мало і як виміряти всі здобутки. «Охматдит» переживає вже третю війну, але не зупиняє свою роботу ні на мить», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у дописі, за 130 років змінилося багато чого: науковці відкривали нові хвороби та винаходили ліки, медики освоювали нові підходи в лікуванні, будувалися нові корпуси та відкривалися нові відділення, та одне лишалося незмінним - місія рятувати життя.

«Зараз усі українці переживають нелегкий час. Багато життів скалічені війною. Багато життів втрачені. І попри все наша команда виконує свою роботу - бореться за кожне життя, за кожну усмішку дитини та за наше спільне майбутнє», - підкреслюють лікарі.

Читайте також: В Охматдиті провели унікальну операцію хлопчику, який не міг повноцінно дихати

Колектив «Охматдиту» зазначає, «в цей день хочеться дякувати людям: нашим медикам, персоналу, всій команді, нашим сильним пацієнтам та їх люблячим родинам, благодійникам та волонтерам. Кожного дня ми разом робимо щось по-справжньому видатне. Щось, що часом ховається за рутинними діями: крапельницями, перевʼязками, оглядами та операціями. Ми боремося за те, щоб життя неодмінно перемагало. Це все робить кожен з вас, наших працівників та наших пацієнтів. Саме в цій синергії «Охматдит» розвивається попри будь-які труднощі та виклики».

Як зауважують медики лікарні, «ми не можемо знати майбутнє, та точно самі обираємо свій курс. В «Охматдиту» він чіткий, визначений ще 130 років тому: рятувати життя, захищати дитинство і материнство, любити свою справу».

Охматдит відзначає 130 років із дня відкриття / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Лікарі «Охматдиту» побажали міцного здоровʼя усім, завдяки кому лікарня розвивається та процвітає, а також додали, що разом нам все під силу.

Як повідомлялося, «Охматдит» є найбільшою дитячою лікарнею України. Її історія розпочалася в 1894 році, коли на кошти видатного підприємця та мецената М. А. Терещенка відкрили Київську безоплатну Цесаревича Миколая лікарню для чорноробів та незаможних людей.