У Квіташвілі сподіваються: Форум з охорони здоров'я допоможе залучити інвестиції

У Києві 15 жовтня відбудеться Український форум з охорони здоров'я, на якому основну увагу буде приділено залученню інвестицій у медичну галузь та створенню сприятливих умов для державно-приватного партнерства у цій сфері.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"Державно-приватне партнерство - важливий інструмент, який дасть змогу системі охорони здоров'я швидше розвиватися. Якщо ми говоримо про підвищення якості медичної послуги для пацієнта, то постає питання, якими силами. І тут відповідь проста - це державний сектор медичних установ і приватний сектор медичних установ, або погранична модель, яка існує в усіх розвинутих країнах, - це державно-приватне партнерство", - сказала Павленко.

Вона розповіла, що в межах форуму діятиме окрема платформа, присвячена саме цій темі. У ній візьмуть участь представники країн, де співпраця держави  і приватного сектора у сфері охорони здоров'я мала позитивні результати.

"Ми, звичайно, запропонуємо подивитися на деякі паростки державно-приватного партнерства в медицині і в Україні. Ми також запропонували деяким людям озвучити не позитивні, а негативні випадки, які через те, що влада не розуміє, яким чином користуватися цим інструментом, або як укласти договір, ішла начебто на договір державно-приватного партнерства, але іноді це відбувалася проста відкатна схема",  - зазначила перший заступник міністра.

Голова правління Асоціації приватних клінік України Олег Спіженко у свою чергу поінформував, що на форумі також планується обговорити такі важливі питання у сфері охорони здоров'я, як дерегуляція, децентралізація та інші теми, пов'язані з ринком медичних послуг в  Україні.

У форумі візьмуть участь керівники МОЗ, виробники та дистриб'ютори ліків, виробники медичного обладнання, головні лікарі, власники приватних клінік.