Президент: Зеленський має пояснити, чому назвав терористів "повстанцями"

Президент Петро Порошенко заявив, що його обурила заява кандидата у Президенти, шоумена Володимира Зеленського, коли той назвав російських найманців на окупованому Донбасі «повстанцями ЛНР і ДНР».

Про це він заявив у ефірі «Суспільного», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була жахлива частина, на якій би я хотів зупинитися, як Верховний Головнокомандувач, як Президент, як кандидат і як громадянин. Вона стосується позиції мого опонента, коли він назвав російських найманців і регулярні сили РФ на дебатах «повстанцями» «ЛНР» і «ДНР». Мене це обурило. Я б хотів детально пояснити, чому це так жахливо», - заявив Порошенко.

Читайте також: Зеленський у запитанні до Порошенка назвав терористів "Л/ДНР" "повстанцями"

Він наголосив, що п’ять років поспіль зусиллями дипломатичної команди і його зусиллями також було сформовано міжнародну світову коаліцію на підтримку України, що п’ять років поспіль Україна доводить світу, що в Україні – російська агресія, і що Росія забезпечила пряме вторгнення своїх регулярних збройних сил і прийшла для того, щоб захопити українську землю і вбивати українців.

«Термін про те, що є повстанці «ДНР», означає, що у нас нема Росії, що українці б’ються самі з собою що «ДНР» має певний легітимний статус, і що в Україні є громадянська війна… Я пропоную пану Зеленському самому обрати, як він це пояснить українцям, і не тільки українцям, а й у всьому світі: або це тотальна дрімуча некомпетентність, бо так він і зелених чоловічків визнає як повстанців, або ми маємо позицію просто з блоком, який використовується виключно в російських штампах», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Порошенка шокували слова Зеленського про "повстанців Л/ДНР"

Він також наголосив, що в Україні немає «повстанців».

«У нас повстанців, пан Зеленський, немає. У нас є російська агресія, у нас є ворог Путін, і нам потрібний потужний і сильний головнокомандувач, проукраїнський президент, який здатен захистити Україну, і потрібна компетентна людина, яка не дозволить робити такі помилки», - уточнив Порошенко.

Як повідомлялося, 21 квітня відбудеться другий тур виборів Президента України, до якого вийшли кандидати: шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.