Укргідроенерго позивається до ЄСПЛ проти росії через збитки Каховській ГЕС

ПрАТ "Укргідроенерго" направило до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти росії з вимогою компенсувати завдані компанії збитки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргідроенерго.

"Укргідроенерго подало позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти російської федерації щодо компенсації збитків, нанесених в результаті неспровокованої воєнної агресії росії проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна сума збитків Каховській ГЕС та недобудованій вітровій електростанції на острові Зміїний, за незалежною експертною оцінкою, сягнула майже 17 млрд грн.

Читайте також: Каховська ГЕС підключена до мережі - працюють чотири з шести агрегатів

"Всупереч міжнародному засудженню вторгнення рф в Україну та вимогам міжнародної спільноти зупинити проведення військових дій, росія продовжує окупацію території України, знищення об’єктів цивільної інфраструктури та напади на мирне населення. Тому очікувати на справедливий розгляд у самій росії позову або заяв товариства про відшкодування завданої шкоди було б ілюзорно", - наголосили в Укргідроенерго.

Як повідомлялося, Каховська ГЕС із 24 лютого перебуває на тимчасово не підконтрольній уряду України території.

Читайте також: На Херсонщині загарбники тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах – розвідка

ПрАТ "Укргідроенерго" – найбільша гідрогенеруюча компанія в Україні, її включено до переліку 15 найбільших підприємств державного сектору економіки. До складу компанії входять десять електростанцій на річках Дніпро та Дністер.