В Україні арештували майно ексдепутата держдуми рф на ₴1 мільярд

В Україні арештували корпоративні права та майно підприємств з виробництва паперу і картону на понад 1 мільярд гривень, власником яких є колишній депутат державної думи російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права та 25 об’єктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад 1 млрд грн”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, службові особи цих товариств, бенефіціарним власником яких є громадянин росії – ексдепутат держдуми рф, здійснюючи діяльність у 2019-2021 роках на території України, ухилилися від сплати податків на понад 132 млн грн і легалізували майно в особливо великих розмірах (ст. 212, ст. 209 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України.

Читайте також: В Україні арештували майно білоруських та російських підприємств на ₴400 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, передали активи трьох асфальтобетонних заводів білоруських компаній вартістю близько 120 млн грн.