Суд арештував майно, яке фігурант справи «ПриватБанку» переписав на дружину

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно особи, з якою підозрюваний у справі ПриватБанку проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

Про це інформує пресслужба Апеляційної палати ВАКС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«12 березня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26.02.2021, якою частково задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно, а саме: житлові будинки, земельні ділянки, транспортні засоби колишнього першого заступника голови правління ПАТ «КБ «Приватбанк». За наслідками судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, суд скасував ухвалу слідчого судді в частині відмови в задоволенні клопотання щодо накладення арешту на депозитний рахунок, на якому розміщені грошові кошти, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав, зареєстрованих на особу, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

«У цій частині суд ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі», - повідомляють у суді.

Читайте також: Справа «ПриватБанку»: Апеляційний суд залишив запобіжний захід Яценку без змін

Зазначається, що ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Повний текст рішення буде проголошено 17 березня. Суддя Калугіна І.О. висловила окрему думку в частині накладення арешту на корпоративні права.

За даними ЗМІ, мова йде про майно, яке колишній заступник голови ПриватБанку після затримання в аеропорту Бориспіль переписав на цивільну дружину.

Як повідомлялося, ВАКС застосував до експершого заступника голови правління ПриватБанку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб, тобто до 22 квітня.

Водночас рішенням суду колишньому топменеджеру ПриватБанку була визначена можливість внесення застави в розмірі 52 млн 210 тис. грн.

За нього внесли 52 млн грн застави.

Читайте також: Справа Суркісів: ПриватБанк хоче бути присутнім на засіданні Верховного суду

Раніше трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку вручено підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн.

12 березня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід експершому заступнику голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк».