Мінфін не розглядає сценаріїв, за яких співпраця з МВФ не буде продовжена - Марченко

У Міністерстві фінансів не розглядають сценаріїв, за яких не буде продовжена співпраця з Міжнародним валютним фондом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в програмі "Свобода слова" Савіка Шустера сказав міністр фінансів Сергій Марченко.  

"Коли ми планували бюджет цього року, ми передбачали роботу в програмі МВФ. Ми не розглядаємо варіантів, коли цього (продовження співпраці з МВФ - ред) не буде, але однозначно нам би хотілось, щоб це було якомога раніше",- сказав Марченко. 

Читайте також: Співпраця з МВФ утримає міжнародні резерви на рівні $30 мільярдів - Нацбанк

Він зазначив, що звісно хотілось би отримати транш якомога раніше, однак уряду важливо бути в програмі співпраці з МВФ, і те що є діалог це вже позитивний сигнал.

Міністр фінансів також запевнив, що дефолту в Україні не буде.

"Економічних підстав для дефолту я не бачу",- зазначив міністр.

Читайте також: “Кредитні завдання” від МВФ: чому, попри прогрес, їх побільшало

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення 5 млрд дол. та розрахована на 18 місяців.

При цьому у фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Мінфін запевняє: соцвиплати не припинять попри паузу в співпраці з МВФ

У період з грудня минулого року по 13 лютого МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.