Мінфін запевняє: соцвиплати не припинять попри паузу в співпраці з МВФ

Мінфін запевняє: соцвиплати не припинять попри паузу в співпраці з МВФ

Укрінформ
У Міністерстві фінансів попри паузи у відносинах з Міжнародним валютним фондом не розглядають варіанти, при яких доведеться зупиняти будь-які соціальні виплати. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю "Сьогодні" розповів міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба міністерства.

"Програма з МВФ нам потрібна, щоб забезпечити джерела покриття зовнішніх запозичень. При цьому ми не розглядаємо варіанти, при яких доведеться зупиняти будь-які соціальні виплати. Навіть теоретично це виключено", - сказав Марченко.

Він нагадав, що з грудня до лютого в Україні працювала оціночна місія МВФ щодо перегляду програми.

"Ми досі погоджуємо параметри майбутніх зобов'язань і виконання існуючих параметрів. У нас триває нормальна дискусія з ключових питань. Ніяких критичних акцентів з жодного питання немає. Зазначу, що онлайн-місія має певну специфіку. Думаю, в форматі офлайн ми б за два тижні постійної комунікації з експертами знайшли рішення швидше, ніж через монітор. Але ми продовжуємо роботу", - зауважив Марченко.

Міністр зазначив, що мова йде про переформатування діючої програми щодо оцінок і зобов'язань.

"Потрібно почати працювати над текстом Меморандуму і отримати Staff-Level Agreement – схвалену угоду на рівні персоналу. І далі виконувати умови перегляду програми. Зізнаюся, в грудні наші очікування були більш оптимістичними. Тоді було менше питань, які потребують рішень. Сьогодні у зв'язку з ситуацією на енергетичних ринках виникли додаткові аспекти, які вимагають узгодження з місією МВФ", - сказав урядовець.

Читайте також: “Кредитні завдання” від МВФ: чому, попри прогрес, їх побільшало

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-By. Домовленість передбачає виділення 5 млрд дол. та розрахована на 18 місяців.

При цьому у фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я.

У період з грудня минулого року по 13 лютого нинішнього МВФ проводив перегляд програми Stand-by, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-