Шмигаль каже, що не чув про законопроєкт щодо націоналізації «Мотор Січі»

Кабінет Міністрів не розробляв законопроєкту про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ" і працює над стабілізацією ситуації на підприємстві.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно того, що там буде якийсь законопроєкт (про націоналізацію "Мотор Січі" - ред.) і так далі, ще не чув. Уряд над таким законопроєктом не працював. Ми поки що працюємо над стабілізацією роботи підприємства надалі і неможливістю його розтягнути в різні боки і втратити ту унікальність, ту стратегічність, які воно має", - заявив Шмигаль.

Він наголосив, що "Мотор Січ" володіє унікальними та специфічними технологіями і є стратегічним підприємством для України. Підприємство має значні замовлення як на міжнародному, так і на вітчизняному ринку.

Читайте також: Кулеба розповів про ключовий інтерес уряду щодо «Мотор Січі»

"Ми обговорюємо на рівні уряду, як забезпечити стабільність цього підприємства: колективу, технологій, виробничих потужностей. Це дуже важливо для того, щоб не дати дати змогу втратити той технологічний, кадровий і ресурсний потенціал, школу цього підприємства. От над цим ми працюємо", - наголосив Прем'єр-міністр.

Раніше ЗМІ повідомили, що голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у Верховній Раді найближчим часом зареєструють законопроєкт про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ".

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що не дозволить Китаю чи будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ».

Читайте також: Збори «Мотор Січі» були незаконними – Нацкомісія з цінних паперів

На початку серпня 2020 року в групі DCH заявили про початок партнерства з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

6 серпня минулого року АМКУ повідомив, що проведе оцінку продажу підприємства «Мотор Січ» на відповідність конкурентному законодавству.

4 вересня 2020 року китайські інвестори ПАТ «Мотор Січ» подали до Міністерства юстиції претензійний документ - Notice of Investment Dispute про намір звернутися до міжнародного арбітражу для стягнення з держави Україна збитків у розмірі 3,5 млрд дол.

У листопаді стало відомо, що китайські інвестори «Мотор Січі» найняли три юркомпанії для процесу проти України на $3,5 мільярда.