Fitch Ratings погіршила прогноз для банківського сектору України

Міжнародна агенція Fitch Ratings змінила на негативний прогноз щодо банківського сектору семи постсоціалістичних країн, серед яких і Україна.

Про це йдеться на сайті Fitch Ratings.

"Агенція Fitch переглянула прогноз для банківського сектору, змінивши його на негативний, для семи з восьми ринків, котрі вона охоплює у регіоні, - це Росія, Україна, Казахстан, Вірменія, Азербайджан, Білорусь та Грузія", - йдеться у повідомленні.

При цьому прогноз для банківського сектору ще однієї країни регіону - Узбекистану - залишається стабільним внаслідок переважання державних кредиторів у банківській системі країни, а також очікувань Fitch щодо постійної державної підтримки цих суб'єктів.

Економічне падіння, викликане поширенням коронавірусу, негативно впливатиме на банки України, Казахстану, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та РФ.

Читайте також: Standard&Poor's підтвердило рейтинги України - прогноз "стабільний"

Водночас ступінь тиску на банки буде залежати від ступеня та тривалості економічного спаду, конкретних ризиків для національної економіки та зовнішніх фінансів, заходів у відповідь від державних органів влади та окремих банків.

Якість корпоративних активів у регіоні знижуватиметься разом зі зниженням економічної активності через високу доларизацію кредитів, оскільки обмінні курси опиняться під тиском. Це додасть ще більше проблем на деяких ринках, зокрема в Україні, Казахстані, Білорусі та Азербайджані, зазначають аналітики.

Читайте також: НБУ відклав введення нових вимог до банків

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня 2020 року міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings підтвердила довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній та національній валюті на рівні "B", який був присвоєний у вересні минулого року.