Первомайську ГЕС виставили на Prozorro за майже 65 мільйонів

Фонд державного майна України виставив на Prozorro.Продажі єдиний майновий комплекс Первомайської гідроелектростанції (Миколаївська обл.) за стартовою ціною 64,64 мільйона гривень без ПДВ.

Відповідне оголошення розміщене у системі електронних торгів Prozorro.Продажі.

Аукціон із продажу об'єкта призначено на 18 вересня 2019 року. Пропозиції потенційних покупців прийматимуть до 20:20 17 вересня.

Лот включає як виробничі споруди та адміністративні будівлі, так і виробничі фонди: гідротурбіни, підстанції, дамби, лабораторії тощо.

Читайте також: Німецька компанія візьме участь у будівництві гідроелектростанцій в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2019 року в. о. голови Фонду Віталій Трубаров повідомив про наміри здійснити приватизацію Первомайської гідроелектростанції шляхом продажу її на аукціоні ProZorro.Продажі.

ГЕС має 4 гідротехнічні споруди, 12 будівель, 30 об’єктів обладнання й устаткування та займає 1,1 га землі.

Як відомо, відповідно до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набув чинності в березні 2018 року, мала приватизація відбувається через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляють об'єкти в рамках малої приватизації Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади. Перший аукціон у системі відбувся 17 серпня 2018 року.

Мала приватизація відбувається за сприяння Антикорупційної ініціативи Європейського союзу в Україні (EUACI) та проекту «Ефективне управління державними фінансами» (GIZ Україна), які фінансово підтримували розробку та функціонування спеціального модуля системи ProZorro.Продажі.