Україна наполягає, щоб Всесвітня організація інтелектуальної власності закрила офіс у Москві

На засіданні комітету Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) з розвитку та інтелектуальної власності, що проходить у Женеві, Україна заявила необхідність беззастережного закриття Зовнішнього офісу ВОІВ у Москві.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Делегація від України звернула увагу Секретаріату ВОІВ та держав - членів комітету на знецінення усіх їхніх зусиль із досягнення Цілей сталого розвитку через війну РФ проти України. Також було окреслено колосальні збитки для глобальної безпеки, продовольчої безпеки, енергетики та екології, в тому числі ядерної безпеки.

Читайте також: Україна приєдналася до міжнародної платформи, що протидіє піратству в інтернеті

"Українська делегація заявила, що Російська Федерація має понести правові наслідки всіх своїх міжнародно-протиправних діянь, включаючи відшкодування шкоди, пов'язаної з втратами української системи інтелектуальної власності, і що Росія має бути позбавлена будь-яких привілеїв та почестей в межах ВОІВ. Зокрема наголосивши на імперативності закриття Зовнішнього офісу ВОІВ у Москві", - йдеться у повідомленні.

Заяву України підтримали представники делегацій Молдови (від імені Регіональної групи CEBS), Нідерландів (від імені Регіональної групи B, розвинених країн), Бельгії (від імені Європейського Союзу) та Сполучених Штатів Америки. Вони закликали Росію припинити військову агресію.

Читайте також: Україна запропонувала ОБСЄ позбутися Росії. Що означає шантаж Кремля?

Також ці делегації підтримали Секретаріат ВОІВ у його заходах з підтримки України, її системи інтелектуальної власності, інноваційного та креативного секторів.

Як повідомлялось, 32-га сесія Комітету ВОІВ з розвитку та інтелектуальної власності проходить у Женеві, Швейцарська Конфедерація, 29 квітня - 3 травня 2024 року. Українську делегацію очолює заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Фото: Мінекономіки