Вартість акцій Tesla зросла на 14% після неанонсованого візиту Маска до Китаю

Ціна акцій Tesla підскочила більш як на 14% у понеділок як реакція інвесторів на новини навколо візиту генерального директора компанії Ілона Маска до Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

У неділю Tesla заявила, що регулятори Китаю зняли певні обмеження на її автомобілі після виконання вимог країни щодо безпеки даних.

Цей крок викликав в інвесторів очікування, що програмне забезпечення (ПЗ) Tesla для допомоги водієві Full Self-Driving (FSD) незабаром стане доступним у країні, яка є найбільшим ринком електромобілів.

Tesla протягом багатьох років пропонує свою технологію FSD у Китаї, але з обмеженим набором функцій, зокрема, без автоматичної зміни смуги руху.

Також Tesla поки не виробляє і не продає автомобілів, здатних повністю автономно їздити. Компанія продає системи допомоги водієві з «Рівнем 2», що продаються під брендом FSD.

Читайте також: Tesla знижує ціни у кількох країнах через падіння продажів

Як відомо, «Рівень 2» означає часткову автоматизацію. Такі автомобілі можуть допомогти в управлінні або прискоренні та дозволити водієві відключитися від певних своїх завдань. Проте водій повинен завжди бути готовим взяти під контроль транспортний засіб, і саме водій відповідає за більшість важливих для безпеки функцій.

Як повідомляв Укрінформ, Tesla знизила ціни на кілька моделей електромобілів у США, Китаї та Німеччині, оскільки автовиробник стикається з падінням обсягів продажу.

Департамент автомобільних транспортних засобів Каліфорнії подав до суду на компанію Маска за неправдиву рекламу систем автопілота та системи допомоги водієві FSD.