Лідери із залучення "теплих кредитів" - Київська, Львівська і Сумська області

Протягом 2014-2018 років населення та об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Київської, Львівської і Сумської областей залучили «теплих кредитів» майже на 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

«ТОП-3 області за найбільшим обсягом залучених «теплих кредитів» населенням та ОСББ за 2014-2018 рр.: Київська - 560 млн грн; Львівська - 520 млн грн; Сумська - 400 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Трійку областей, де активно залучають гроші на утеплення саме ОСББ формують Рівненська (94 млн грн) Запорізька (71 млн грн) і Київська з містом Київ (69 млн грн).

Залучити кошти на енергоефективні заходи допомагає ще й місцева влада. Сьогодні в регіонах країни діє більше 100 програм додаткового відшкодування відсотків або частини суми «теплого кредиту».

Читайте також: Укргазбанк поновив "Теплі кредити" - вже скористалися 200 родин

Як повідомляв Укрінформ, з жовтня 2014 року в Україні діє для населення та ОСББ розроблена Держенергоефективності і впроваджена урядом програма «Теплі кредити». Програмою передбачено відшкодування з держбюджету у таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більш ніж 12 тис. грн) - на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) - на придбання енергоефективного обладнання / матеріалів для фізичних осіб - власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Фото: saee.gov.ua