Укргазбанк поновив

Укргазбанк поновив "Теплі кредити" - вже скористалися 200 родин

Укрінформ
Укргазбанк нещодавно поновив програму «Теплі кредити», і у перший тиждень її реалізації близько 200 родин залучили 8 млн грн на енергоефективні заходи.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як зазначається, нині питання економії енергоресурсів стоїть дуже гостро як на державному рівні, так і для кожної окремої родини. Державна програма «Теплі кредити» стала важливим кроком у впровадженні енергоефективних заходів у житлових будинках. Крім того, досвід європейських країн засвідчив, що завдяки такій програмі попит на енергію значно зменшився через уникнення її марнування та впровадження енергозбережних заходів.

Державний Укргазбанк зарекомендував себе на ринку як провідний еко-банк, який дбає про довкілля і людей, фінансуючи проекти з енергоефективності та енергозбереження.

Про те, що завдяки енергоефективним заходам можна заощаджувати на комунальних платежах удвічі і більше, на власному досвіді пересвідчилися й ОСББ у різних містах України. Більш того, утеплення будинків – це вигідна інвестиція у власну нерухомість, адже таке житло збільшується у вартості на 30-40%, наголосили в установі.

Водночас, зауважують в Укргазбанку, найбільшу економію енергоспоживання дасть тільки комплексне утеплення будинку, адже використання теплової енергії скорочується в середньому на 30-50%.

Зазначається, що за весь час дії програми Укргазбанк став лідером у наданні енергоефективних кредитів ОСББ та ЖБК. “Банк видав 1 127 кредитів на суму 344,8 млн грн. А це, по-перше, половина від усіх виданих кредитів в Україні, а також 40% за обсягом фінансування”, - поінформували в установі.

При цьому зауважується, що не було жодного проблемного чи простроченого кредиту. Таким клієнтам Укргазбанк пропонує лояльні умови кредитування, наприклад відсутність застави, знижені ставки, 0% власний внесок.

«Своїм клієнтам ми пропонуємо зручні умови кредитування на придбання енергоефективного обладнання й матеріалів - від 10 тис. грн до 10 млн грн, строком до 10 років - а це єдина опція серед банків на сьогодні. Зазвичай такі кредити обслуговуються і повертаються швидше запланованого строку», - зазначив перший заступник голови правління Укргазбанку Андрій Кравець під час прес-конференції, приуроченої до старту нового етапу держпрограми.

Читайте також: Українці у березні взяли вже 8 мільйонів "теплих кредитів"

Повідомляється, що на початку програми найактивніше утеплювалися ОСББ із Дніпропетровської області, яка одразу, починаючи з 2017 року поступилася Рівненській, яка й досі є абсолютним лідером за кількістю «теплих» кредитів. У 2018 році до трійки лідерів долучилися і південні регіони – Одещина та Херсонщина.

Натомість, найбільші в Україні проекти з повної термомодернізації будинків – у Києві (майже на 10 млн грн) та у Луцьку (3,5 млн грн) - вже забезпечили мешканцям багатоповерхівок суттєву економії на сплаті комунальних платежів. Адже після заміни старих вікон, дверей, встановлення індивідуального теплового пункту, утеплення будівлі ззовні значно знижується споживання теплової енергії - щонайменше на 30%, а інколи така економія досягає і 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-