Другий енергоблок Южно-Української АЕС вивели на надпроектну потужність

Енергоблок №2 Южно-Української АЕС виведено на 101,5% проектної потужності.

Про це повідомили в управлінні інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС .

«6 березня енергоблок №2 Южно-Української АЕС виведено на рівень теплової потужності 3045 МВт, що відповідає 101,5% проектної потужності», - йдеться у повідомленні.

За словами головного інженера ВП ЮУАЕС Миколи Феофентова, специфікою цієї модифікації для енергоблоку №2 в порівнянні з «пілотним» першим «мільйонником», де вже успішно завершено дослідну експлуатацію на потужності 3045 МВт, є «змішана» активна зона. До її складу входять тепловиділяючі збірки компаній «Вестінґауз» і «ТВЕЛ».

«Завдяки зусиллям фахівців відділу ядерної безпеки та служби аналізу безпеки Южно-Української АЕС, а також нашій науковій підтримці - центру проектування активних зон Харківського фізико-технічного інституту, було розроблено необхідні обґрунтовуючі матеріали. Після проходження державної експертизи з ядерної та радіаційної безпеки в Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки ці матеріали погоджено Держінспекцією ядерного регулювання України. І 6 березня оперативний персонал приступив до виконання графіку освоєння потужності 3045 МВт на енергоблоці №2», - сказав Феофентов.

Читайте також: Другий енергоблок Рівненської АЕС вивели у планово-попереджувальний ремонт

45 надпроектних теплових мегават потужності дозволяють отримати близько 15 додаткових електричних мегават з енергоблоку.