Депутати перевірять, чи обґрунтовані тарифи на газ

У Верховній Раді створять робочу групу з представників фракцій, яка займатиметься перевіркою обґрунтування тарифів.

Про це під час засідання парламенту заявив Голова ВР Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу повідомити, що за результатами консультацій з головами фракцій щодо ситуації з нарахуванням тарифів для громадян, є спільна позиція більшості голів фракцій, що ситуація потребує обговорення парламенту. Спекуляція на цю тему і підвищення вартості тарифів б’є по найбільш незахищеним громадянам України. Якщо такі факти є, вони мають бути досліджені парламентом і повинна бути дана оцінка парламенту. Тому ми домовилися створити спільну з усіх представників фракцій робочу групу, щоб підготувати постанову по питанню перевірки обґрунтування нарахування тарифів», - зазначив Парубій.

Він закликав депутатські фракції невідкладно надати своїх представників до складу цієї групи і підготувати проект постанови, щоб наступного пленарного тижня винести її на голосування.

Читайте також: Рада ухвалила законопроект про підвищення захисту економічної конкуренції

Тим часом члени фракції «Радикальна партія» Олега Ляшка вже розблокували трибуну парламенту, яку вони упродовж декілька днів блокували з вимогою ухвалити постанову про зниження ціни на газ.

Як повідомлялося, депутати з фракції Радикальної партії три дні блокували парламентську трибуну, вимагаючи підтримати проект постанови щодо зниження ціни на газ.