Рада ухвалила законопроект про підвищення захисту економічної конкуренції

Рада ухвалила законопроект про підвищення захисту економічної конкуренції

Укрінформ
Верховна Рада після перерви ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про підвищення ефективності проваджень у справах про захист економічної конкуренції.

За законопроект 6746 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції віддали голоси 248 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що цей документ передбачає внесення змін до основних законів у сфері захисту економічної конкуренції і спрямований на закріплення в цих законах прав осіб, які беруть участь у справах, що розглядаються органами АМКУ, гарантій цих прав, а також механізмів реалізації таких прав.

Документ має на меті забезпечити практичне втілення принципу верховенства права у сфері публічно-правових відносин у сфері захисту економічної конкуренції, підвищення якості виконання АМКУ своїх функцій та, в підсумку, підвищення ефективності системи захисту економічної конкуренції в Україні та покращення інвестиційної привабливості України для іноземних інвесторів.

Читайте також: Рада почала розгляд законопроекту щодо закріплення у Конституції курсу на ЄС і НАТО

Окрім цього, зазначається, що закон удосконалює розгляд справ про порушення економічної конкуренції Антимонопольним комітетом. Так, компанії, проти яких порушили провадження за порушення конкуренції, зможуть ознайомлюватися з матеріалами справи та дізнаватися, у чому їх звинувачують.Також іноземним компаніям дозволили користуватися послугами перекладачів у процесі розгляду справ АМК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-