Австралія поскаржилася на Індію в СОТ через цукрові субсидії

Австралія подала на Індію скаргу до СОТ через урядові субсидії, які призвели до зниження світових цін на цукор до 10-річного мінімуму.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Є сподівання, що цей крок призведе до негайного зменшення в Індії субсидій на цукор. Ми й надалі готові брати участь у будь-яких дискусіях (з Індією), які можуть вирішити цю проблему”, - повідомив міністр торгівлі Австралії Саймон Бірмінгем.

Читайте також: Австралія і Гонконг домовилися про вільну торгівлю

Посадовець заявив, що уряд Австралії змушений був скористатися для врегулювання суперечки механізмом СОТ, оскільки вичерпав усі офіційні шляхи переговорів безпосередньо з Індією.

Оформлення офіційного звернення до СОТ автоматично виносить обговорення цього питання на порядок денний під час сільськогосподарських переговорів високого рівня СОТ у Женеві наприкінці цього місяця.

Читайте також: Генсек СОТ пропонує налагодити роботу системи вирішення спорів

Австралія стверджує, що субсидії індійського уряду своїм фермерам набагато перевищують рівень допомоги сільгоспвиробникам, дозволений згідно з правилами СОТ. Саме завдяки згаданим дотаціям обсяги індійського цукрового виробництва цього року збільшилися з 20 до 35 млн тонн на місяць та призвели до обвалу світових цін на цукор, що відповідно вдарило по австралійських цукровиробниках.