Співпраця України і Туреччини в рибному господарстві набирає обертів

В Одесі 22 березня відбудеться перше засідання Спільного українсько-турецького комітету з рибного господарства.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства України. 

На заході планують обговорити питання співробітництва між Україною та Турецькою Республікою в галузі рибальства та аквакультури. Зокрема, буде йти мова про можливості створення спільних підприємств з виробництва комбікормів для потреб аквакультури, переробки рибної продукції тощо. Також буде зроблено акцент на проведенні спільних наукових досліджень в Чорному морі. Обговорять питання щодо навчання спеціалістів галузі на базі рибогосподарських підприємств та наукових установ України та Турецької Республіки.

"Проведення даного заходу дозволить створити додаткову платформу для пожвавлення співпраці в галузі рибного господарства між державним і приватним секторами України і Туреччини", - наголосили у профільному відомстві.

Читайте також: Торік Україна наростила експорт риби на 26% - до $34,3 мільйона

З української сторони в заході візьмуть участь: перший заступник голови Держрибагентства Володимир Фалей, керівники Чорноморського та Одеського рибоохоронних патрулів, представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства та екології моря, ДП «Одеський центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії». До складу турецької делегації входять: директор Генерального управління рибного господарства та аквакультури Др. Мустафа Алтуг Аталай, його заступник Тургай Тюркйилмаз та інші.