Варіанти нового аеропорту у Дніпрі обговорюватимуть наступного тижня - Омелян

Питання будівництва нового аеропорту в місті Дніпро вирішиться вже на наступному тижні.

Це пообіцяв міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

«Якби я був політиком, то мав би зараз заявити, що в аеропорту Дніпра спеціально напустили туману, аби я з командою не зміг приземлитися і був змушений повернутися до Києва. Але, оскільки я всього лише міністр і ключовою метою поїздки була не зустріч з виборцями, а остаточне вирішення питання будівництва нового аеропорту, який забезпечить мешканцям регіону прекрасний вибір маршрутів і дешеві ціни - тому, безумовно, всі мене в Дніпрі чекали з радістю. Ну що ж, те що не зробили сьогодні, обов`язково зробимо наступного тижня!», - написав Омелян.

Він, за повідомленням прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, мав відвідати Дніпро сьогодні, 2 лютого, для вирішення питання будівництва аеропорту, проте не зміг приземлитися через негоду.

Як повідомив у Facebook голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов, напередодні спеціалісти розглядали кілька варіантів вирішення питання.

Серед них – будівництво нового великого аеропорту між Дніпром і Запоріжжям, що могло б об’єднати пасажиропотоки двох великих міст, але спонукало б до великих витрат на будівництво доріг і інфраструктури. Другим варіантом пропонується реконструкція смуги, будівництво якої було розпочато до Євробачення.

Читайте також: Пропозиція "Атонова": побудувати вантажний хаб замість пасажирського

Будівництво нового терміналу неподалік існуючого аеропорту – третій варіант. Його плюс у тому, що для нього вже розроблений проект. Серед мінусів – погане природне розташування: в цьому місці частими бувають тумани.

Опікується проектом нового аеропорту депутат Верховної Ради (БПП) Тетяна Ричкова.

На думку лобістів, ця амбітна ціль дасть можливість зробити повітряні ворота Дніпра привабливішими.