Спікер сподівається на "друге читання" приватизації до Нового року

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент до Нового року ухвалить законопроект "Про приватизацію державного майна".

Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду просити народних депутатів і профільний комітет, щоб чимшвидше були розглянуті правки і щоб ми чимшвидше змогли розглянути закон про приватизацію у другому читанні і ухвалити його ще до Нового року", - сказав спікер.

Він зазначив, що цей документ базується на передовому європейському досвіді проведення приватизації і передбачає визначення ринкової ціни вартості об'єктів приватизації, залучення Європейського арбітражного суду для вирішення спорів, які можуть виникнути під час приватизації, забезпечує змагальність і конкурентність.

"Але разом із тим цим (проектом) закону заборонено брати участь у приватизації українських підприємств країні-агресору", - наголосив Парубій.

Читайте також: Гройсман у Раді: Ніхто і не збирався продавати стратегічні об'єкти

Як повідомлялося, Верховна Рада 9 листопада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект №7066 "Про приватизацію державного майна", що передбачає удосконалення процедури приватизації. Проектом закону встановлюється нова класифікація об'єктів приватизації, вимоги до покупців, розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.