Група Нафтогаз у першому кварталі збільшила видобуток газу на 12%

У січні-березні 2024 року порівняно із аналогічним періодом 2023-го Група Нафтогаз збільшила видобуток газу на 12% – до 3,5 млрд кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Групи

Зазначається, що АТ "Укргазвидобування" за підсумками першого кварталу перевиконало план і досягло найвищого видобутку за відповідний період за останні два роки.

"Цьогоріч у першому кварталі вдалось збільшити видобуток майже на 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це результат запуску нових продуктивних свердловин, а також ефективної роботи зі старим фондом", - прокоментував голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов.

При цьому, план з видобутку був перевиконаний як на сході України, та і на родовищах у центрі та на заході. У Нафтогазі наголошують, що кожне управління Укргазвидобування, попри ризики обстрілів, продовжує видобувати газ.

Читайте також: Укрнафта збільшила запаси нафти і газу за рахунок розширення меж спецдозволів

У пресслужбі Групи Нафтогаз уточнили, що видобуток газу у І кварталі становив майже 3,5 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, АТ "Укргазвидобування" після перфорації підвищило добовий дебіт газу на старій свердловині до 120 тис. кубометрів. Крім того, з початку року компанія ввела в експлуатацію 5 високодебетових свердловин.