У ЄС домовилися про нові правила постачання газу

У Євросоюзі наблизилися до запровадження нових вимог, спрямованих на зміцнення енергетичної безпеки, щоб запобігти перериванню постачання газу.

Йдеться про досягнуті домовленості між Радою ЄС і Європарламентом щодо нового законодавчого регламенту у сфері енергетичної безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми досягли важливого прогресу із зміцнення енергетичної безпеки, що є однією із цілей Енергетичного союзу. Нові правила грунтуються на солідарності і співпраці між країнами-членами», - привітав рішення віце-президент Єврокомісії з питань Європейського енергетичного союзу Марош Шефчович.

Зокрема, удосконалені правила передбачають дотримання принципу солідарності у випадках переривання постачання газу, коли сусідні країни ЄС повинні допомагати одна одній із забезпечення постачання газу. Окрім цього, йдеться про поглиблення регіонального співробітництва зі зменшення ризиків у сфері постачання газу. Також нові правила передбачають вищий рівень прозорості, коли великі компанії із постачання газу повинні інформувати Єврокомісію про укладання довготермінових газових контрактів.