Пашинський заявляє про ризики недофінансування видатків на оборону

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявляє, що ухвалення закону про спецконфіскацію дасть можливість наповнити спеціальний фонд держбюджету, кошти з якого мають бути направлені на сектор безпеки та оборони.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Голова Комітету Сергій Пашинський звернув увагу на те, що існує ризик недонадходження у 2017 році доходів до спеціального фонду бюджету, тому вважає за необхідне найближчим часом прийняти проект закону про спецконфіскацію, що дасть можливість забезпечити виконання Державного бюджету, зокрема наповнити його спеціальний фонд", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголошують, що оборонник комітет ВР позитивно оцінює схвалений держбюджет-2017 та показники, закладені на сектор безпеки і оборони.

"Однак не усі показники на забезпечення обороноздатності держави, які було підтримано на засіданні Комітету 7 грудня 2016 року, включено до бюджету на наступний рік, зокрема видатки, які планується здійснювати за рахунок коштів спеціального фонду бюджету", - підкреслили в прес-службі.

Представник профільного комітету Ради Андрій Тетерук раніше заявляв, що у бюджеті-2017 виділено достатньо коштів на нацбезпеку і оборону без спецконфіскації.

Нагадаємо, на початку грудня Верховна Рада відмовилась прийняти у першому читанні урядовий законопроект про повернення незаконно набутих коштів та майна, який мав дозволити повернути гроші та майно представників попередньої влади.