Полторак про бюджет на оборонку: Грошей багато не буває

Полторак про бюджет на оборонку: Грошей багато не буває

Укрінформ
Національна академія Нацгвардії України добилася успіхів у навчанні нацгвардійців.

Про це сказав на урочистості в академії Нацгвардії з нагоди 85-річчя з дня її заснування міністр оборони України  генерал армії Степан Полторак, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу

"Я зранку відвідав військовий госпіталь у Харкові, перевірив, як забезпечується лікування поранених бійців АТО, включаючи нацгвардійців. Я адже свого часу 12 років керував академією і відтоді впевнений, що ми виховуємо справжніх патріотів, які з першого дня російської агресії стали на захист Батьківщини. За цей час десять осіб загинуло. А зараз на лікуванні у госпіталі знаходяться 187 поранених бійців. Я також оглянув навчальну частину вузу і переконався, що за короткий час науково-педагогічний склад зробив висновки з помилок періоду початку АТО. Врахували досвід ведення бойових дій і використали його у підготовці навчальних програм", - зазначив міністр.

За його словами, в академії використовуються і міжнародні програми.

"Ми безпосередньо пов'язані з колегами, армійцями, а також із іноземцями. І зараз ми починаємо дискусії про необхідність обміну досвідом підготовки бійців в умовах антитерористичних операцій", - додав міністр.

Він також відповів і на інші запитання журналістів, у тому числі, оцінив бюджет-2017, де на потреби оборони виділено понад 64 млрд грн: "Грошей, як ви знаєте, багато не буває, тим більше нам належить посилити матеріальну базу профільних навчальних закладів".

Міністр не став відповідати на запитання про охорону рубежів України на Чорному морі у зв'язку з катастрофою російського літака ТУ-154, підкресливши, що ця ситуація сталася на території Росії і висновки мають зробити росіяни. Він додав, що ситуація в АТО знаходиться під контролем.

Зараз в актовому залі академії проходять урочисті збори, в яких бере участь голова Харківської ОГА Юлія Світлична. 

Як стало відомо, міністр нагородить державними нагородами п'ять курсантів і викладачів академії, у тому числі тих, хто воював у зоні АТО.

З ранку міністр познайомився з введеним у дію спортивним комплексом академії, а також сучасним лінгафонним кабінетом для вивчення іноземних мов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-