В Угорщині діаспора закликала Орбана підтримати початок переговорів про вступ України до ЄС

Керівництво та члени українського Товариства «Нова Хвиля» в Угорщині звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Уряду і Державних Зборів із закликом підтримати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Товариство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Зокрема, автори листа зауважили, що «близько двох років українці відстоюють, незважаючи на напад агресора, і захищають свою Батьківщину, захищають вільне майбутнє своїх дітей, навіть ціною величезних і трагічних жертв. Але українці вірять у Бога, вірять у соборну Україну та у вільне, європейське майбутнє своїх дітей, вірять у моральну підтримку демократичного світу під час захисту від агресора, а також у моральну підтримку членів-держав ЄС стосовно початку переговорів щодо вступу».

Читайте також: Вступ України в ЄС: ще п’ять угорських громад Закарпаття підписали звернення до Орбана та Мішеля

«Ми, громадяни Угорщини, які належимо до української національності в Угорщині, підтримуємо те, щоб угорська меншина в Україні та меншини всіх держав ЄС мали такі ж самі права, як маємо ми в Угорщині, і вважаємо, що українські законотворці роблять все для цього і для того, щоб виконати умови для початку переговорів про вступ до ЄС. Будь ласка, підтримайте і Ви початок переговорів про вступ України до ЄС», – ідеться у зверненні.

Нагадаємо, 11 грудня в Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординувала позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде у Брюсселі 14-15 грудня.

На полях Ради міністрів Євросоюзу Дмитро Кулеба провів першу від початку повномасштабного вторгнення зустріч з угорським колегою Петером Сійярто, яка тривала годину.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту ЄС рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до Євроспільноти.