Кількість вакцинованих у творчих колективах при МКІП сягає 90% - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявляє, що кількість вакцинованих співробітників у творчих колективах при МКІП сягає 90%.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі

"Обов’язкова вакцинація для держслужбовців, вчителів та інших – навіщо це? У введенні «жовтої зони» з сьогоднішнього дня винні у тому числі й ми самі – українці. Ті, хто не вакцинується, хто не носить маски, хто не користується антисептиками, хто не тримає соціальну дистанцію. Але головне – відсоток вакцинованих в Україні, який не досяг навіть 20%. Вакцинація потрібна всім! Якщо людина – свідомий соціально відповідальний громадянин, це питання вирішується швидко. Так, іноді, через черги на вакцинацію. Але це дуже важливий крок", - зазначив Ткаченко.

Читайте також: МОЗ пропонує обов'язкову COVID-вакцинацію для вчителів та чиновників

За його словами, вакцинація – не просто дієвий спосіб зменшення захворюваності в країні, "це шлях до відмови від карантинних обмежень: носіння масок, дистанції тощо. Можливість заповнювати зали на 100%, ходити на концерти і інші заходи без масок".

"Наприклад, кількість вакцинованих співробітників у творчих колективах при МКІП сягає 90%. Бо люди усвідомлюють її важливість. Вже є приклад Великої Британії, Данії, інших країн, як повернутися до звичного життя та повноцінного функціонування сфери культури та бізнесу. Там обмеження вже не діють", - наголосив міністр.

Як зауважив Ткаченко, колективний імунітет – це те, до чого варто рухатися.

"Саме більшість вакцинованого населення його і створює. Так було з кором, грипом і безліччю інших вірусних хвороб. Які загострювалися саме тоді, коли люди масово почали ігнорувати щеплення", - підкреслив Ткаченко.

За його словами, "фейки та дезінформація в мас-медіа, чи псевдоексперти в соцмережах хейтять цю тему саме у вирішальну годину чергового посилення карантину".

Читайте також: «Чистий мозок»: в Україні стартував проєкт про спростування медичних міфів

"Так було завжди, це звичайний інструмент прихильників теорій змов та любителей попіарити свою сторінку. Гучними промовами та антинауковою позицією. Але, нагадаю, Україна фактично живе в стані війни. Тому, крім усього, є «антивакцинатори», що отримують зарплатню у нашого північного сусіда. Не можна довіряти маніпуляціям! Тож аби отримати відповідь на запитання «Коли це все закінчиться», потрібно задати собі питання: «А що я зробив для цього»? І насправді вимагається небагато: носити маску і вакцинуватись. Центри вакцинації і всі умови для цього Україна забезпечила", - наголосив очільник МКІП.

Читайте також: Вакциновані від COVID-19 повинні носити маску - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, з 23 вересня в Україні встановили “жовтий рівень” епідеміологічної небезпеки через COVID-19. Кінотеатри, клуби, театри та інші заклади сфери культури можуть працювати, але з дотриманням карантинних вимог та обмежень.

Так, у “жовтій” зоні варто обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м, при цьому забороняється проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, з наповненістю кінозалів або залів інших закладів культури понад 2/3 місць (при схемі розміщення "2 заповнені ряди - 1 порожній") або понад 50 % місць (при розміщенні у шаховому порядку).