МОЗ пропонує обов'язкову COVID-вакцинацію для вчителів та чиновників

МОЗ пропонує обов'язкову COVID-вакцинацію для вчителів та чиновників

Укрінформ
МОЗ пропонує започаткувати обов'язкове щеплення проти COVID-19 для вчителів, працівників міністерств та органів місцевих держадміністрацій.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Пропонуємо започаткувати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, місцевих державних адміністрацій. Такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Зокрема, статтею 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” передбачено, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних хвороб", - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко допускає обов'язкову COVID-вакцинацію в Україні

Міністр наголосив, що Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не протирічить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Визначення такого переліку відноситься до повноважень МОЗ.

«Прошу підтримати відповідне протокольне доручення, що дозволить реалізувати цю функцію та зробити ще один, ефективний крок у подоланні коронавірусної хвороби» - зазначив під час виступу Ляшко.

Читайте також: У Франції невакцинованих медпрацівників відсторонять від роботи

Міністр нагадав, що перші пріоритетні групи, функціонування яких важливо для функціонування держави, які вакцинувались на перших етапах вакцинальної кампанії, вже досягнули показників понад 80% охоплення хоча б одним щепленням - це медики, військові збройних сил України, структури МВС, Національна гвардія, рятувальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-