Хотинську фортецю планують відреставрувати зі збереженням максимальної автентичності

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП хоче відновити Хотинську фортецю у Чернівецькій області, зберігаючи максимальну автентичність.

Як передає Укрінформ, про це про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

За словами міністра, Хотинська фортеця – місце, де відчуваєш дух історії.

Ткаченко повідомив, що об’єкт став учасником програми “Велика Реставрація” і на ньому вже тривають протиаварійні роботи.

Читайте також: Документи на реставрацію церкви Чернівецького університету вже готові - Ткаченко

“Ми хочемо відновити фортецю зберігаючи максимальну автентичність. Реставрація потрібна від даху до стін. Плюс, наявна ще одна глобальна проблема – каналізаційно-очисні споруди”, - повідомив Ткаченко.

За його словами, до 400-річчя Хотинської битви, яке відзначатимуть у вересні, заплановано закінчити ремонт даху, перекриття моста та облаштувати нові вбиральні.

“До речі, завдяки тому, що команді МКІП вдалось відстояти роботу заповідників у період жорстких карантинних обмежень – Хотинська фортеця не особливо втратила у заробітку, адже кількість відвідувачів трималась ближче до стандартних показників. А це 120-130 тисяч відвідувачів за рік”, - повідомив міністр культури та інформаційної політики.

Читайте також: МКІП розраховує до вересня «розморозити» реставрацію музею пам'яті жертв Бабиного Яру

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Чернівецькій області проведуть триденний фестиваль до відзначення 400-річчя Хотинської битви, де відтворять тогочасні битви за участі гостей із Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини.