Ткаченко скасував зустріч із наглядовою радою УКФ

Зустріч міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з членами наглядової ради Українського культурного фонду не відбулася 8 червня, як попередньо планувалося.

Про це Ткаченко повідомив під час публічної дискусії щодо ситуації, яка склалася навколо УКФ, передає кореспондент Укрінформу.

"Я їх чекав у себе в четвер. Заздалегідь попередив усіх. Після того, як я дізнався, що половини з них з невідомих причин не буде, зустріч я відмінив. Спробую зустрітися з ними наступного тижня", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що робота Українського культурного фонду загалом не зупинилася. За його словами, проведено кілька конкурсів, і зараз оформлюються угоди на суми більше 400 млн гривень, тобто фонд продовжує виконувати планову роботу.

Читайте також: Голова Наглядової ради УКФ Лариса Мудрак йде з посади

Як повідомлялося, глава МКІП 8 червня планував обговорити із членами наглядової ради Українського культурного фонду ситуацію в УКФ.

Раніше Ткаченко заявляв, що криза щодо системи підходів управління Українського культурного фонду назрівала давно.

Голова наглядової ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак 7 червня склала повноваження «з огляду на ситуацію, що склалася, та власну громадську позицію про самовідведення чинної наглядової ради Українського культурного фонду».

Читайте також: Ткаченко каже, що криза управління УКФ назрівала давно

Мудрак пропрацювала на посаді голови наглядової ради УКФ менш ніж два місяці. Наказ Міністерства культури й інформаційної політики про її призначення був підписаний 14 квітня.

4 червня директор Національного музею Богдана та Варвари Ханенків Катерина Чуєва також повідомила, що залишила наглядову раду Українського культурного фонду. Вона була призначена туди за квотою Міністерства культури та інформаційної політики.