Захист прав і контроль влади – Відкритий університет Майдану запустив новий онлайн-курс

Відкритий університет Майдану (ВУМ) оголосив про запуск нового онлайн-курсу “Сталий розвиток: нова філософія мислення”.

Презентація відбулась у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стартує наш новий онлайн-курс “Сталий розвиток: нова філософія мислення”. Він стане корисним тим, хто не просто хоче бути свідком наймасштабніших змін на планеті за всю її історію, а і мислити, планувати та діяти в процесі цих змін”, – зазначив керівник проекту ВУМ ONLINE Остап Стасів.

За його словами, Відкритий університет Майдану фокусується саме на розвитку громадянської освіти. На онлайн-курсах люди зможуть дізнатися як захищати свої права, перевіряти правдивість інформації, контролювати діяльність місцевої влади, керувати спільною власністю та багато іншого.

Читайте також: Бразильский університет запрошує на курс української мови

“На наше переконання, найбільшою проблемою є необізнаність громадян щодо їхніх прав та обов’язків. Тож громадянська освіта є дуже важливою, і нашою метою є розвиток громадянського суспільства України через неформальну освіту”, – зазначив керівник проекту.

Зареєструватися на курс можна за посиланням.

Як відомо, Відкритий університет Майдану– це всеукраїнський рух громадянської освіти, який виник під час Революції Гідності на Майдані у 2013-2014 років. Наразі громадська організація нараховує 24 регіональні осередки. Вона створює та розвиває формати неформальної освіти, самоосвіти, доступної кожному громадянину України.