У Парижі відкрилася виставка українських та французьких фотографів «Голоси свободи»

Фото

У Парижі урочисто відкрили виставку «Голоси свободи» за участі французьких та українських активістів, членів Союзу українців Франції та посла України у Франції Вадима Омельченка.

Експозицію розмістили просто неба в парку Бют-Шомон, передає кореспондент Укрінформу.

На ній усі охочі можуть роздивитись світлини, зроблені українськими та французькими фотографами під час українських мітингів в Парижі від початку повномасштабного вторгнення

«Біля мерії 19-го округу щодня проходять кілька тисяч людей, тож вони можуть завжди побачити наші фото і ще раз згадати про Україну», - розповів Володимир Когутяк, віцепрезидент Союзу українців Франції.

У Парижі відкрилася виставка українських та французьких фотографів «Голоси свободи» / Фото: Союз українців Франції

За його словами, світлини зроблені українськими та французькими фотографами під час українських мітингів в Парижі від початку повномасштабного вторгнення. «Світлини показують наше прагнення до свободи та наше бажання перемоги», - додав Когутяк.

Читайте також: У мерії Торонто відкрилася фотовиставка про Маріуполь

«Ми не знімали мітинги в Парижі як прості свідки, ми їздили працювати і в Україну, тож наша солідарність та відданість ідеалам боротьби українців за свою свободу та проти боротьби з російськими загарбниками лише зросла за цей час», - сказав на відкритті вернісажу один з авторів світлин, француз Андре Хуарес.

На виставці представлені роботи трьох українських фотографів - Олени Бродзинської, Анни-Марії Кривцової та Тані Яковів і трьох французьких - Жерома Барбози, Алена Женеста та Андре Хуареса.

Як передавав Укрінформ, у Парижі відбулась українська маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо своїми системами ППО, а також поділитись ними з Україною.