Голові окупаційного «виборчкому Криму» оголосили підозру у пособництві колаборантам

Окупаційному голові «Виборчої комісії Республіки Крим» повідомлено про підозру у пособництві у колабораційній діяльності.

Про це повідомила прокуратура АРК, передає Укрінформ.

"Мешканець півострова вступив у співпрацю з ворогом та сприяв проведенню незаконного голосування на території Криму. Його дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі", - зазначають у прокуратурі.

Читайте також: Оголосили підозри 14 кримським бізнесменам-колаборантам

За її даними, підозрюваний, представляючи інтереси держави-агресора, допомагав окупантам у проведенні незаконного референдуму на території Криму у серпні 2022 року. Чоловік координував формування та функціонування ворожих «територіальних комісій», а також відкривав й організовував роботу окупаційних «виборчих дільниць» та забезпечував технологічним обладнанням. За активного сприяння підозрюваного було відкрито та організовано роботу «дільниць» у Севастополі, Сімферополі, Керчі, Джанкої, Євпаторії та Ялті.

Читайте також: Кримську «сенаторку» заочно засудили до 11 років ув’язнення - виправдовувала війну

У прокуратурі нагадали, що після окупації півострова у 2014 році підозрюваний обійняв посаду окупаційного голови «Виборчої комісії Республіки Крим». Обвинувальний акт за фактом вчинення ним державної зради з 2019 року перебуває на розгляді суду.

Як повідомлялося, кримську “сенаторку”, яка підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України, заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.