«Суд» у Криму виніс вирок Мустафі Джемілєву

У п'ятницю в окупованому Криму так званий «суд» заочно оголосив вирок лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, за яким він визнаний винним за трьома статтями обвинувачення, але звільнений від покарання.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

“Отже, вирок. За обвинуваченням у недбалому зберіганні зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК рф) - 20 тисяч рублів штраф та звільнення від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності. За обвинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК рф) - 1 рік позбавлення волі, 15 тисяч рублів штраф та звільнення від покарання у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності”, - написав Полозов.

Що стосується обвинувачення в незаконному перетині російського "кордону" особою, якій нібито завідомо було відомо про заборону в'їзду в рф (ч. 3 ст. 322 КК рф), то вирок передбачає "2 роки позбавлення волі умовно зі звільненням від покарання за амністією у зв'язку з 70-ти річчям перемоги у ВВВ”.

Таким чином, зазначив адвокат, Мустафа Джемілєв був визнаний винним, але звільнений від покарання "з нереабілітуючих підстав".

Читайте також: Експерт розповів кримському «суду» про законність патронів, що проходять у «справі Джемілєва»

Сторона захисту в дебатах вимагала повного виправдання Джемілєва за всіма пунктами звинувачення.

За словами Полозова, на попередніх засіданнях він неодноразово вказував на те, що "справа" фактично за всіма пунктами обвинувачення розвалилася ще в ході судового слідства, що знайшло підтвердження у вироку і в тому, що "суд" відмовився задовольнити вимоги державного "обвинувача".

У зв'язку з цим, повідомив адвокат, вирок міського суду буде оскаржений в апеляційному порядку у встановлений законом 10-денний термін.

Як повідомлялося, раніше так званий "прокурор" в окупованому Криму під час дебатів у Армянському міському "суді" запросив для Джемілєва три роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

При цьому "прокурор" просив "суд" звільнити Джемілєва від відповідальності за статтями про "незаконне зберігання боєприпасів" та "неналежне зберігання зброї" у зв'язку із закінченням терміну давності.

Три роки позбавлення волі так званий “держобвинувач” попросив за ”незаконне перетинання кордону”.