В ОП закликали світ збільшити зусилля для звільнення Єсипенка та інших політв'язнів

Заява

Офіс Президента засудив незаконний вирок російського окупаційного "суду" в Криму журналісту проєкту "Крим.Реалії" Владиславу Єсипенку і закликав міжнародну спільноту посилити зусилля для звільнення усіх українських політв'язнів.

Про це йдеться у заяві ОП, повідомляє Укрінформ.

"Засуджуємо незаконне ув’язнення Владислава Єсипенка та закликаємо світову спільноту інтенсифікувати зусилля з метою звільнення журналіста та всіх незаконно засуджених громадян України", – наголосили в Офісі глави держави.

Також в ОП зазначили, що Президент Володимир Зеленський уже призначив Єсипенку державну стипендію імені Левка Лук’яненка та продовжує активну роботу задля звільнення всіх утримуваних осіб.

Читайте також: Донька політв'язня Приходька заявила, що її батька «тихо вбивають» у Росії

В Офісі Президента переконані, що російська влада, не маючи змоги підкорити український народ, намагається знищити будь-які прояви вільнодумства, свободи слова та громадської активності українців на тимчасово окупованих територіях.

"Україна не забуває та не залишає своїх громадян! Ми неодмінно звільнимо всіх незаконно засуджених українців і повернемо наші території в Криму та на Донбасі", – запевнили в Офісі глави держави та додали, що поки разом із цивілізованим світом маємо протидіяти системним порушенням прав людини, обмеженням свободи слова, переслідуванням цивільного населення з політичних та релігійних мотивів на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Українського політв'язня Яцкіна доправили в колонію Кемеровської області РФ

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого так званий "Сімферопольський районний суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив українського громадянина, журналіста Єсипенка до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штрафу в 110 тис. російських рублів.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із цим рішенням і наголосило, що воно має бути скасоване, і Владислав Єсипенко, а також усі незаконно утримувані РФ громадяни України – негайно звільнені.