У Польщі заперечують, що військова допомога для України затримується на кордоні

Заступник міністра оборони Польщі Марцін Оцєпа запевняє, що військова допомога для України не затримується на кордоні, заблокованому перевізниками, а швидко проїжджає до України.

Про це він заявив у ефіріPolsat News, передає Укрінформ.

“Я категорично заперечую, що така ситуація мала місце. Військові колони, які перетинають кордон, проїжджають у супроводі військової жандармерії. Вони проїжджають зовсім за іншими правилами, як привілейований транспорт, тож не є заручниками жодних протестів”, - сказав Оцєпа.

Своєю чергою уповноважениий уряду Польщі з питань захисту інформаційного простору РП Станіслав Жарин підкреслив, що немає жодної інформації щодо проблем із перетином кордону військової допомоги для України. За його словами, з боку України не надходило жодних сигналів, що протести на кордоні "мають вплив на військові дії".

Як повідомлялося, з 6 листопада триває блокування польськими перевізниками й аграріями кордону з Україною.

Читайте також: Блокада кордону: торговельні спілки чотирьох країн ЄС закликали бойкотувати польських перевізників

Різноманітні неурядові організації неодноразово сигналізували, що гуманітарна допомога для України затримується на кордоні через акцію протесту.

У коментарі Укрінформу посол Латвії в Польщі Юріс Пойканс зазначив, що на кордоні мали місце ситуації, коли затримувалася гуманітарна допомога від країн Балтії для України.