Загарбники почали мобілізацію на тимчасово захопленій території Запорізької області

Єдині новини

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники почали проводити мобілізацію та змушувати українців підписувати контракти з армією ворога.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Мобілізація на тимчасово окупованій території Запорізької області почалась. На всіх підприємствах є військовий облік і вони змушують наших мешканців підписувати контракти", - сказав він.

Читайте також: Росія готується до нової мобілізації - Збройні сили Канади

У своєму дописі в Телеграмі Федоров уточнив, що окрім Мелітополя та Бердянська, центри набору на контрактну службу працюють й у інших тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області – в Якимівці, Токмаку, Приморську, Приазовському. Також на окупованих територіях відбувається розсилка SMS-повідомлень із пропозицією долучитися до військ Російської Федерації.

За словами мера, в наступному році ТОТ Запорізької області планують віднести до Південного військового округу РФ – це ще один крок до примусової мобілізації.

Читайте також: У Токмаку окупанти не дозволяють людям виїжджати за українськими паспортами

Раніше повідомлялось, в середині вересня на номери жителів окупованих територій Мелітопольщини почали приходити повідомлення з пропозицією піти служити в росармію за 200 тисяч рублів. Пропонують підписати контракт з окупантами і в окупаційному «центрі зайнятості». Крім того, клеять оголошення з рекламою служби в ворожій армії і на під'їздах та пишуть в соцмережах.