У Токмаку окупанти не дозволяють людям виїжджати за українськими паспортами

У Токмаку окупанти не дозволяють людям виїжджати за українськими паспортами

Укрінформ
У тимчасово захопленому Токмаку Запорізької області після так званих виборів росіяни не дозволяють людям, у яких лишилися українські паспорти, виїжджати за ними.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

“Партизанський рух і спротив у Токмаку існує, окупанти це знають, вони роблять утиски наших громадян, тих, котрі залишились вірні України. Утиски посилилися після так званих виборів. Зокрема, людям, які мають українські паспорти, забороняють виїжджати за українським паспортом”, - сказав він.

Також Малашко зазначив, що в області на лінії розмежування зберігається гуманітарна катастрофа. Є населені пункти, куди не підвозять ні воду, ні продукти харчування.

“Але ми знаємо, що народ там чекає ЗСУ”, - додав він.

Читайте також: За минулу добу ворог 140 разів обстріляв населені пункти Запорізької області

Як повідомляв Укрінформ, у Токмаку російські окупанти масово поселяються та грабують квартири і будинки українських громадян. Також росіяни на тимчасово окупованих територіях намагаються вишукувати тих, хто не з'явився на вибори, і чинять на них поліцейський тиск, викрадають, вивозять у катівні.

Росіяни також продовжують формування так званих "загонів територіальної оборони" окремих населених пунктів, з яких фактично формують мобілізаційний ресурс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-